Avusturya’dan sonra Almanya’da da aşısızlara kısıtlama gündemde

Düzenleyen:
Avusturya’dan sonra Almanya’da da aşısızlara kısıtlama gündemde

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs vaka sayısının hızla arttığı Almanya'da insidans değeri ilk kez 300'ün üzerine çıkarken, salgınının 4. dalgası ile karşı karşıya kalan Almanya'da, önlemlerin artması gündeme geldi.

Hükümetler koronavirüs ile mücadelede yoğun çaba gösteriyor. Aşılama çalışmaları, sıkı tedbirler hastalığın yayılmasını engellemek için yoğun çaba sarfedilmesine rağmen Almanya'da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner vaka sayısındaki artışın önlenebilmesi için yeni adımlar atılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Koronavirüs aşısı olmayanlar için kısıtlamaların gündeme gelebileceğini belirten Habeck, "Durumun dramatikliği nedeniyle aşısızlar için bölgesel olarak temas sınırlamasının gerekli olabileceğini" söylerken, sınırlamalardan çocukların muaf tutulması şartıyla hukuki olarak aşı olanlar ile aşısızlar arasında fark gözetmenin mümkün olduğunu belirtti.

 Avusturya’dan sonra Almanya’da da aşısızlara kısıtlama gündemde
Almanya'da evden çalışmanın mümkün olduğu meslek grupları için bunun yükümlülük haline getirilmesinin yanı sıra, demiryolu seyahatlerinde de 3G şartının aranması gibi önlemlerin getirilmesi planlanıyor.

3G’NİN ALMANYA GENELİNE UYGULANMASI GÜNDEMDE

Oluşturulacak koalisyon hükümeti ortakları, koronavirüs vaka sayılarının artışını engellemek için 3G olarak bilinen, "Aşı olma, hastalığı geçirmiş olma ve negatif test şartının" Almanya genelinde tüm işyerlerinde uygulanması önerisini de değerlendiriyor. Evden çalışmanın mümkün olduğu meslek grupları için bunun yükümlülük haline getirilmesinin yanı sıra, demiryolu seyahatlerinde de 3G şartının aranması gibi önlemlerin getirilmesi planlanıyor.

SÖDER KISITLAMA GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

Bavyera Başbakanı Markus Söder, sert kuralların uygulaması gerektiği çağrısında bulunarak ülke çapında 2G ve aşısız kişiler için temas kısıtlamalarının getirilmesini istedi. Söder, Almanya genelinde önemli ölçüde artan korona vakalarını göz önünde bulundurarak, "Aşısız kişiler için temas kısıtlamaları ihtimaline ihtiyacımız var. Önlem alamazsak salgınla baş etmemiz mümkün olmayabilir" dedi. Bazı meslekler için zorunlu aşı ve Almanya için 2G kısıtlamasına gidilmesini belirten Söder, kurulacak koalisyon hükümetinin salgına karşı korunma yasası taslağını bir an önce bitirmelerini istedi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI), son 24 saatte Almanya’da 23 bin 607 yeni vaka tespit edildiğini ve ülke genelindeki günlük insidans rakamının ilk kez 303 olarak belirlendiğini açıkladı. Enstitü, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 43 kişinin hayatını kaybettiğini ve ülkedeki toplam can kaybı sayısının ise 97 bin 715’e yükseldiğini belirtti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...