Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da 15 bin Boko Haram üyesi teslim oldu

Düzenleyen:
Nijerya'da 15 bin Boko Haram üyesi teslim oldu

DÜNYA Haberleri

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın 15 binden fazla üyesinin teslim olduğu bildirildi.

Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı Babagana Monguno, son aylarda Boko Haram teröristlerinin toplu şekilde teslim olduğunu açıkladı. Monguno, şimdiye kadar 15 binden fazla Boko Haram üyesi ve sempatizanlartının güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydetti.  Teslim olan teröristleri rehabilite edileceğini belirten Monguno "Bu sürecin ardından duruma göre ailelerine teslim edilecek" dedi.

11 SENEDE 20 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜRDÜLER

Son yıllarda düzenlenen operasyonlara rağmen örgüt, Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip ülkesi Nijerya'da hâlâ ciddi güvenlik problemi oluşturuyor. Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü. Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...