Beyaz Saray'dan Biden-Şi görüşmesine ilişkin açıklama

Düzenleyen:
Beyaz Saray'dan Biden-Şi görüşmesine ilişkin açıklama

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bu akşam yapacağı çevrim içi görüşmeyi "Çin ile rekabetin kurallarını belirlemek için bir fırsat" olarak gördüklerini duyurdu.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında, bu akşam yapılacak Biden-Şi zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden'ın bu toplantıda Çin ile ilgili endişelerini dile getireceğini belirten Psaki, "Bizim açımızdan bu görüşme, bizim çıkar ve değerlerimizi yansıtacak şekilde Çin ile rekabetin kurallarının belirlenmesi için bir fırsat." ifadesini kullandı.

BİDEN, Şİ'Yİ HALA ESKİ BİR DOST OLARAK GÖRMÜYOR

Psaki, söz konusu görüşmenin birkaç saat sürmesini beklediklerini söyleyerek, "Biden, Şi'yi hala eski bir dost olarak görmüyor. Bu konuda tutarlı. Ancak Biden yüz yüze görüşmelere önem veriyor ve Şi ile samimi bir görüşme gerçekleştirebileceğine inanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, yerel saatle pazartesi akşamı 19.45'te Çinli mevkidaşı ile çevrim içi bir görüşme gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...