BAE Veliaht Prensi en-Nahyan, Türkiye’ye geliyor

BAE Veliaht Prensi en-Nahyan, Türkiye’ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed en-Nahyan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunacak.

En-Nahyan, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel meselelerin gündeme gelmesi bekleniyor. Al Bawaba internet haber sitesinin aktardığına göre, görüşmenin tarihine ilişkin kesin bir bilgi bulunmuyor ancak “yakında” gerçekleştirileceği kaydedildi. Görüşmenin 10 yılın ardından yüz yüze yapılacak ilk temas olduğuna dikkat çekilerek, Türkiye ile BAE arasında ticaret koridoru açılması konusunun masada olacağına dikkat çekildi.

BAE Veliaht Prensi en-Nahyan, Türkiye’ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile en-Nahyan'ın önceki görüşmesi

EN SON 2012'DE GELMİŞTİ
BAE Veliaht Prensi, Türkiye’ye son resmî ziyaretini Şubat 2012’de düzenlemişti. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed en-Nahyan’ı Külliye’de kabul etmiş, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler değerlendirilmişti. Ayrıca söz konusu görüşmede BAE’nin Türkiye’ye yönelik yatırımları gündeme gelmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...