Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sır gibi saklanan koronavirüs belgeleri sızdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Sır gibi saklanan koronavirüs belgeleri sızdı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere'de sızan bir belgeye göre, Koronavirüs'ün ülkede uzun yıllar endemik bir hastalık olarak var olacağını tahmin ediyor.

Koronavirüsle yaklaşık iki yıldır tüm dünyanın mücadele ediyor. Ülkeler aşılama çalışamlarına hız verirken son günlerde bazı ülkelerde aşısızların dışarı çıkmasının yasaklanmasına kadar sıkı tedbirlere ulaşıldı. Virüs dünya genelinde 5 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu.

Çin’in Vuhan kentinde canlı hayvan pazarından çıktığı düşünülen virüsün dünyaya yayılması oldukça kısa bir süre aldı. Bilim dünyasının aşı çalışmalarına ağırlık vermesi ve bulunan aşılarla hastalığın seyri yavaşlasada hala tehlike olmaya devam ediyor.

Sır gibi saklanan koronavirüs belgeleri sızdı
Uzmanlar İngiltere’de uzun yıllar pandemiyi geride bıraksa bile Koronavirüs’ün ‘endemik’ seviyelerde kalacağını tahmin ediyor.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) Test ve İzleme hizmetinden sızan belgeye göre; İngiltere Kovid ile uzun yıllar ‘endemik’ bir hastalık olarak yaşamayı öğrenecek.

Mail on Sunday’de sızdırılan bilgilere göre, uzmanlar İngiltere’de uzun yıllar pandemiyi geride bıraksa bile Koronavirüs’ün ‘endemik’ seviyelerde kalacağını tahmin ediyor.

Geçen hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkede vakaların artabileceğini söyledi.

Ülkede pek çok ayrı senaryo geziyor. Bu senaryolara göre, hükümetin en az bir daha pandeminin bitmesini beklemediğini gösteriyor.

ENDEMİ NE DEMEK

Bir enfeksiyon etkeninin veya hastalığın belirli bir coğrafyada veya toplulukta sürekli görülmesi durumu.

Açıklama: Tüberküloz (verem) ülkemizde endemik olarak görülen hastalıklardan biridir.




 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...