İran 1.315 tankın parasını İngiltere’den geri istedi

İran 1.315 tankın parasını İngiltere’den geri istedi

DÜNYA Haberleri

Şah Rıza Pehlevi döneminde 1.500 tank için ödeme yapan ancak ambargo nedeniyle sadece 185 tankı teslim alabilen İran, İngiltere’den 400 milyon sterlini geri ödemesini istedi.

Osman Sağırlı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani’nin Londra ziyaretinde konuyu gündeme getirdiğini ve Londra’yı hiçbir bahaneyle borç geri ödemesini ertelememesi konusunda uyardığını hatırlattı. Hatibzade, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan’ın da geçen pazartesi günü İngiliz mevkidaşı Liz Truss ile görüştüğünü ve borcun acilen geri ödenmesini talep ettiğini belirtti. Bazı İngiliz politikacılar paranın İran’a geri ödenmesi çağrısında bulunurken, diğerleri bunun Tahran tarafından tutsak tutulan İngiliz mahkûmların serbest bırakılması için İran tarafından koz olarak kullanılamayacağını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...