Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook'a 100 milyar dolarlık dava

Facebook'a 100 milyar dolarlık dava

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Ohio eyaletinde, Facebook’a küçükler üzerinde olabilecek olumsuz etkileri sebebiyle tazminat davası açıldı.

Osman Sağırlı

Ohio Başsavcısı Dave Yost, kısa süre önce Meta olarak yeniden adlandırılan Facebook’a, hatalı algoritmaları ve çocuklar üzerindeki etkileri sebebiyle dava açtı. Mahkeme belgeleri, Nisan ve Ekim 2021 arasında, Facebook yönetiminin, algoritmaları ve ürünlerinin küçükler üzerinde kârları artırmak için olabilecek olumsuz etkileri hakkında halkı kasıtlı olarak yanıltarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini belirtiyor.

Facebook'a 100 milyar dolarlık dava
Ohio Başsavcısı, Facebook’a, hatalı algoritmaları ve çocuklar üzerindeki etkileri sebebiyle dava açtı

Yost yaptığı açıklamada “Facebook çocuklarımızı kolladığını ve çevrim içi trolleri ayıkladığını açıklasa da gerçekte kâr için sefalet ve ayrımcılığa sebep olduğu belirlendi” dedi. Dava, Meta’nın yatırımcıları ve Ohio Kamu Çalışanları Emeklilik Sistemi adına açıldı. Meta’dan ortaklaşa 100 milyar dolarlık tazminat talep eden davacılar, şirket yönetimini kusurları düzeltmek ve yatırımcılarını bir daha yanıltmamak için tedbirler almaya çağırıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...