Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boris'in zor anları! Avam Kamarası Başkanı "Otur" diye emretti

Düzenleyen:
Boris'in zor anları! Avam Kamarası Başkanı "Otur" diye emretti

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası'nda tartışma kurallarına uymadığı için susturuldu. Ardından da Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle "otur" diye emretti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası'ndaki toplantıya katıldı. Toplantıda milletvekillerinin çalışma standartları görüşüldü. Başbakan Johnson ve Muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Keir Starmer arasında yaşanılan anlaşmazlık sonucu gerginlik yaşandı. Johnson, Avam Kamarası tartışmalarına aykırı bir şekilde, Starmer'ı görevini kötüye kullandığ"ını ileri sürdü. Tartışma kurallarını çiğnemekle suçlanan Johnson, Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle tarafından ikaz edildi. 

"SAYGISIZLIĞI BIRAK"

 

Johnson, Starmer'ı hukuk firması Mishcon de Reya ile olan bağlantıları hakkında sorguya çekmesi üzerine Hoyle, Johnson'ın konuşmasını tamamlanmasına izin vermeyerek sözünü kesti. Avam Kamarası Başkanı Hoyle "Bu konuda anlaşmazlığa düşmek istemiyorum, bunu çok net bir şekilde ifade ettim. Muhalefet sizin sorularınızı cevaplamak zorunda değil. Meclise saygısızlık etmeyi bırakın" ifadelerini kullandı.

Boris'in zor anları! Avam Kamarası Başkanı

"BAŞBAKAN OLABİLİRSİNİZ AMA BANA SÖKMEZ"

Hoyle, gerilimin yükseldiği sırada Johnson'a "Otur" diye emir verdi. Lindsay Hoyle "Bu ülkenin Başbakanı olabilirsin ama bu Meclisten ben sorumluyum. Bana meydan okuyamazsın" dedi.

JOHNSON'A "KORKAK" SUÇLAMASI

Starmer ise Johnson'ı "korkak" olarak nitelendirdi. Starmer'ı da uyaran Hoyle "Korkak, bu Meclis'te kullanılan bir şey değil" sözlerini sarf etti. Daha sonra Starmer suçlayıcı ifadesini geri çekti. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...