Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'in koronavirüs ilaç adayı insanlar üzerinde test ediliyor

Düzenleyen:
Çin'in koronavirüs ilaç adayı insanlar üzerinde test ediliyor

DÜNYA Haberleri

Çin'de koronavirüse karşı geliştirilen antikor tedavisine yönelik ilaç adayının üçüncü aşama klinik denemeleri insanlar üzerinde başladı.

Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Şanghay Cunşi Biobilimler Şirketi iş birliğinde geliştirilen "JS016" adlı antiviral ilacın 15 ülkede acil durum tedavisi için kullanıldığı açıklandı. Bugüne dek yurt dışına 500 bin doz yollanan ilaç için üçüncü aşama denemelere başlandığı duyuruldu. Geliştiriciler, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığının 3 bin doz ilacı ülkedeki hastaları tedavi etmek üzere ayırdığı bilgisini paylaştı.

İLACIN AĞIR HASTALIĞI ÖNLEDİĞİ GÖZLEMLENDİ
Çinli düzenleyiciler Haziran 2020'de, ilacın insanlar üzerinde test edilmesine izin vermişti. JS016, sağlıklı insanlar üzerinde denenmesine izin verilen ilk monoklonal antikor Covid-19 tedavisi olmuştu. İlacın 2'nci aşama klinik denemelerinde güvenli ve etkili olduğu, katılımcılarda virüsün yoğunlaşmasını yavaşlattığı ve ağır hastalığı önlediği gözlenmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...