Hollanda'da salgından bu yana en yüksek günlük vaka bugün görüldü

Düzenleyen:
Hollanda'da salgından bu yana en yüksek günlük vaka bugün görüldü

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da son 24 saatte 23 bin 789 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Bu rakam, salgından bu yana ülkedeki en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Hollanda'da vaka sayısı son 24 saatte 23 bin 789 arttı. Bu, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu. 50 kişişnin öldüğü ülkede, vaka sayıları son 9 günde 20 binin üzerinde seyretti. Hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastalarının sayısı son 24 saatte 2 bin 535'e ulaştı. Uoğun bakımdaki hasta sayısı 505 oldu.

KISMİ KAPANMA TEDBİRİ GENİŞLETİLEBİLİR

Hollanda hükümeti, 3 Aralık'ta yapmayı planladığı korona tedbirlerine ilişkin toplantıyı 26 Kasım'a aldı. Hollanda Bilim Kurulu OMT'nin bugünkü toplantısından çıkacak tavsiye kararına göre hükümetin kısmi kapanma tedbirinin kapsamını genişleteceği düşünülüyor.

HASTANELERDE YER YOK

Hollanda'da birçok hastane yatak kapasitesinin dolması sebebiyle korona hastalarına gerekli tedaviyi veremeyecek durumda olduğunu açıklamıştı. Ülkede yüksek vaka sayıları nedeni ile 13 Kasım'dan bu yana "kısmi kapanma" uygulanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...