Mikrobiyoloji profesöründen 'Omicron varyantı' açıklaması: Bu bir felaket değil

Düzenleyen:
Mikrobiyoloji profesöründen 'Omicron varyantı' açıklaması: Bu bir felaket değil

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün yeni ortaya çıkan ve tüm dünyada korkuya neden olan Omicron varyantının abartıldığını düşünen Mikrobiyoloji Profesörü Calum Semple, "Bu bir felaket değil. Aşıdan kaynaklanan bağışıklık muhtemelen insanları ciddi hastalıklardan koruyacaktır" dedi.

İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı Omicron, çok daha bulaşıcı olduğu ve aşıların tesir etmediği iddialarıyla dünyada büyük paniğe yol açtı. Türkiye, İngiltere, AB, Avustralya, Kanada ve ABD'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke, Güney Afrika ve bazı komşularından seyahatleri yasakladı veya kısıtladı.

Salgında dördüncü dalga tüm hızıyla sürerken yeni varyant endişeleri iyice artırdı. Bazı ülkeler, vaka sayılarının artmaya başlaması ve varyant etkisiyle yeniden karantina başlatmayı planlıyor.

"DURUMUN ABARTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

İngiltere'de hükümetin bilim danışma kurulu Sage'den mikrobiyoloji profesörü Calum Semple ise paniğe gerek olmadığını söyledi. Semple, BBC Breakfast programındaki açıklamalarında, "Bu bir felaket değil. Bazı arkadaşlarım yeni varyantı 'korkunç' diye niteliyor. Ben ise durumun çok abartıldığını düşünüyorum. Aşıdan kaynaklanan bağışıklık muhtemelen insanları ciddi hastalıklardan koruyacaktır" dedi.

Mikrobiyoloji profesöründen 'Omicron varyantı' açıklaması: Bu bir felaket değil

Mikrobiyoloji Profesörü Calum Semple

"GEÇEN YILKİ GİBİ BİR SALGIN BAŞLAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Oxford Aşı Grubu Direktörü Profesör Sir Andrew Pollard da Radio 4'teki Today programında, "Aşılanmış bir toplumda geçen yıl gördüğümüz gibi bir salgın başlaması hiç mümkün değil" ifadesini kullandı.

Pollard da aşıların Omicron varyantından kaynaklanan ciddi hastalıkları önlemede etkili olacağını savundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...