Finans çetelerinin medya ayakları operasyonu hızlandırdı: Dertleri Erdoğan

Finans çetelerinin medya ayakları operasyonu hızlandırdı: Dertleri Erdoğan

DÜNYA Haberleri

Yabancı basın tek elden, “Erdoğan gitsin dolar düşer” haberleri servis ediyor... Gün aşırı, Türk lirasındaki değer kaybını manşetlerine taşıyan Wall Street Journal, Financial Times, Fox, BBC ve Reuters gibi yayın organları hükûmeti açık hedef göstermeye başladı.

KAAN ZENGİNLİ

Son dönemde Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeleri bütün dünya merakla takip ediyor. Hükûmetin faiz indirimine giderek ‘üretim ekonomisi’ yöntemini uygulaması, faiz lobilerini rahatsız ederken, bir yandan da yabancı basın ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınıyor. Başta Wall Street Journal, Financial Times, Fox, BBC, Reuters gibi yayın organları, gün aşırı attıkları manşetlerde bu durumu açıkça dile getiriyor. Gezi parkı sürecinde canlı yayın yapan bu kurumlar, şimdi basın aracılığıyla Türkiye’ye âdeta operasyon çekiyorlar. Financial Times önceki gün hükûmeti hedef aldığı yazısında “Aniden rotasını değiştirmediği sürece, büyük potansiyele sahip bir ülke olan Türkiye’nin önündeki tek soru, Cumhurbaşkanı’nın daha ne kadar görevde kalacağıdır” ifadesi kullanıldı.

Finans çetelerinin medya ayakları operasyonu hızlandırdı: Dertleri Erdoğan
İngiliz yayın organı açıkça Erdoğan’ın yönetimde ne kadar daha kalacağını sorguladı. Fox Business ve Reuters ise, Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle vatandaşların sokaklara döküldüğünü manşetlerine taşırken “Erdoğan’ın sonu görünüyor” gibi yorumlara yer verdi. Yapılan spekülatif haberde, Tüm Türkiye’nin sokakta gösteri yaptığı gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

WALL STREET DE GERİ  KALMADI
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’in muhabirleri Jared Malsin ve Patricia Kowsmann, Türk esnafı ve vatandaştan görüş alarak yaptığı haberde “Bu kriz en çok sıradan Türkleri etkiledi, birçoğu gelirlerini ve kazançlarını dövize yatırmaya ya da ülkeden ayrılmak için yollar aramaya başladı” denildi. Aynı haberde, hükûmetin ekonomi politikaların aynı seyretmesi durumunda döviz kurunda tarihî rekorlar yaşanacağı ifade edildi. WSJ haberinde, ismini açıklamayan bir kadının 50 bin TL’sini dolara çevirmek için döviz bürosuna gittiğini belirterek, isimsiz kişiyi şöyle konuşturdu: Sayın Erdoğan, artan enflasyonun oluşturacağı siyasi risklere rağmen gidişatı değiştirecek gibi gözükmüyor. Merkez Bankası da bu hafta yaptığı açıklamada aralık ayında yine faiz indirimi yapılabileceğine dair bir dil kullandı. Yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan, ülke ekonomisini geliştirdiği için seçimleri kazandı. Şimdi Sayın Erdoğan’ın görev süresi TL’nin değer kaybederek milyonlarca Türk vatandaşının hayat standardının çökmesiyle riske girdi. Bu durum potansiyel seçmeni kaçırıyor” yorumunu yaptı. İsimsiz kadının ekonomi hakkında yaptığı ‘teknik açıklamalar’ dikkat çekti.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...