AB'den internet trollerini durduracak adım: Artık cezasız kalmayacak!

Düzenleyen:
AB'den internet trollerini durduracak adım: Artık cezasız kalmayacak!

DÜNYA Haberleri

"Nefret söylemi ve nefret suçunu" AB genelinde suçları belirleyen belgelere eklemek isteyen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, bu kapsamda girişim başlattı.

Irk, cinsiyet, yaş, ulus ya da din gibi konulara dayanarak, belirli bir grup ya da kişiye yönelik nefret ifadesi içeren veya bu kişilere şiddet uygulanmasını teşvik eden konuşmaları ifade eden nefret söyleminin suç sayılması için AB'den yeni bir adım geldi. Komisyon, söz konusu kavramın suç sayılması için harekete geçti.

"NEFRET SÖYLEMİ HEM İNTERNETTE HEM BAŞKA MECRALARDA ENDİŞE VERİCİ HALE GELDİ"
Komisyondan yapılan açıklamada, nefret söyleminin Avrupa genelinde ciddi şekilde arttığı, hem internette hem başka mecralarda endişe verici bir olgu haline geldiği vurgulandı.

Şu anda AB seviyesinde nefret söylemini suç sayan yasal bir temel bulunmadığı belirtilen açıklamada, AB'nin İşleyişi Hakkındaki Anlaşmada bulunan mevcut AB'nin "suçlar listesinin" genişletilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün başlatılan girişim AB'nin suç listesinin genişletilme sürecinin ilk adımıdır." denildi.

Nefret söyleminin resmen suç sayılabilmesi için AB Komisyonunun girişiminin AB üyesi ülkelerce oy birliğiyle onaylanması, ardından Komisyonun yasa teklifini hazırlaması, bunun Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nden onay alması gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...