Trump, yolsuzluk suçlamasıyla ifade verecek

Düzenleyen:
Trump, yolsuzluk suçlamasıyla ifade verecek

DÜNYA Haberleri

New York Başsavcısı Letita James, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı yolsuzluk soruşturmasında ifade vermesi için mahkemeye çağıracak.

ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times'ın iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre New York Başsavcısı Letita James, yolsuzluk soruşturması kapsamında Trump'ı 7 Ocak'ta yeminli ifade vermesi için mahkemeye çağıracak.

Soruşturmanın Trump'ın işi ve şirketlerine yönelik olduğu belirtildi. Başsavcı James'in yolsuzluk yapıldığına dair dedlil bulması durumunda Trump'a karşı dava açabileceği ifade edildi. Haberde, Trump'ın ise New York Başsavcısının ifade verme talebini anayasal hakları kapsamında reddedebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Manhattan bölge savcılığı da Trump'a mülklerinin değerini olduğundan fazla gösterip göstermediğine ilişkin cezai soruşturma yürütüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...