Uzak Doğu, Türk orkinosunu çok sevdi

Uzak Doğu, Türk orkinosunu çok sevdi

DÜNYA Haberleri

Suşi ve saşimi yapımında kullanılan 400 kiloluk dev balıkların yetiştirildiği kafeslerin bakım işlerini dalgıçlar büyük bir titizlikle yerine getiriyor

Akdeniz’de yakalandıktan sonra Ege Denizi’ndeki kafeslerde büyütülen orkinosların, Japonya’dan gelen fabrika gemilerine yüklenmesine başlandı. Her yıl mayısta Akdeniz açıklarına giden Türk balıkçıları, avladıkları balıkları, ağların içinde sürükleyerek Ege Denizi’ndeki çiftliklere getiriyor. Sardalya, kolyoz ve uskumruyla beslenen balıklar, aralık ayıyla birlikte Ege kıyılarına yanaşan Japon fabrika gemilerine yükleniyor. Gemi içinde kesim ve işlemeden geçirilen balıklar, şoklanarak suşi ve saşimi yapımında kullanılmak üzere Japonya’ya doğru yola çıkarılıyor. Balıkların yakalanmasından toplanmasına kadar olan süreçte ise en büyük emek verenler arasında dalgıçlar bulunuyor.

SAATLER GEÇİRİYORLAR
Dalgıçlar, ağırlığı 350-400 kilograma kadar ulaşan dev orkinoslarla aynı kafeste saatler geçiriyor. Kafes bakımı, kontrolü gibi işleri yürütüyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Uzak Doğu ülkelerinin orkinosa büyük rağbet gösterdiğini belirterek “Geleneksel pazarımız Japonya ancak son birkaç yıldır Güney Kore’den de ilgi var. İhracatın 10 milyon doları aşacağını umut ediyoruz. Koreliler de bizim denizlerimizde yetişen orkinosları çok sevdi. Pazar payımızın artmasını bekliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...