Suud elçiliğine Kaşıkçı Caddesi’nden gidilecek

Suud elçiliğine Kaşıkçı Caddesi’nden gidilecek

DÜNYA Haberleri

ABD'nin başkenti Washington DC'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önündeki caddeye, 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ismi veriliyor.

Washington DC Kent Konseyi, Washington Post yazarı Kaşıkçı'nın anısına sunulan "Cemal Kaşıkçı Yolu Kanunu'nu" oy birliğiyle kabul etti. Düzenlemeye göre, büyükelçiliğin bulunduğu New Hampshire Caddesi'ndeki bir bölümün ismi, "Cemal Kaşıkçı Yolu" olarak değiştirilecek. Yolun yeni tabelası gelecek ay kamuya açık bir törenle takılacak. Washington DC Kent Konseyi Üyesi Brooke Pinto, oylama sırasında yaptığı konuşmada "Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan üzerinde parlayan ışık olarak biliniyordu. Bu isim değişikliği, DC halkının özgür ve bağımsız basına verdiği önemi göstermektedir" ifadesini kullandı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürül-müştü. Kaşıkçı’nın cesedinin Suudi Arabistan’dan gelen özel bir ekip tarafından parçalanarak yok edilmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...