Açlık, savaştan daha fazla ölüme yol açabilir

Açlık, savaştan daha fazla ölüme yol açabilir

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Kriz Grubu, Afganistan'a destek verilmediği takdirde ülkede kıtlık ve açlıktan ölenlerin sayısının önemli ölçüde artacağını açıkladı.

Afganistan'da son aylarda yaşanan ekonomik krizin 1 milyon kişinin daha gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalmasına sebep olduğunu bildiren Kriz Grubu, kışın yaklaşmasıyla açlığın daha da artacağına işaret etti. “Son 20 yılda yaşanan savaştan daha fazla insan ölebilir” denilen açıklamada, ülkedeki ekonomik kriz sebebinin Afganistan'a dış yardımların kesilmesi olduğu vurgulandı. Uluslararası Kriz Grubu, dünyayı Taliban ile ilişki kurmaya çağırdı ve aksi hâlde bu durumdan doğacak kıtlık, göç, terör tehditleri, uyuşturucu kaçakçılığı gibi acımasız ve tehlikeli sonuçları kabul etme anlamına geleceğini bildirdi.

TALİBAN'DAN SONRA YARDIMLAR SONA ERMİŞTİ
Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeye yönelik uluslararası yardımlar sona ermişti. Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Merkez Bankası da Afganistan'ın uluslararası fonlara erişimini kesmişti. ABD yönetimi, Afgan hükûmetinin ABD bankalarındaki rezervlerini dondurmuştu. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre, Afganistan'da kış aylarında nüfusun yarısından fazlasına tekabül eden 22,8 milyon kişinin ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacağı tahmin ediliyor. Ülkede artan sefalet ve fakirlik sebebiyle günlük gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bazı aileler, geçtiğimiz aylarda çocuklarını 1.000 ila 3 bin dolar ücretler karşılığı satışa çıkarmıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...