Norveç'te Kovid-19 vaka artışı nedeniyle yeniden kapanıyor

Düzenleyen:
Norveç'te Kovid-19 vaka artışı nedeniyle yeniden kapanıyor

DÜNYA Haberleri

Norveç'te hükümet, yeni tip koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle yeni tedbirler aldı. Basın toplantısında konuşan Başbakan Jonas Gahr Store, bu gece yarısından itibaren covid-19 kısıtlamalarının hayata geçireleceğini duyurdu.

Yeni tip koronavirüs vakalarındaki artışlar nedeniyle bazı hükümetler tarafından daha sıkı tedbirler alınmaya başlando. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, düzenlediği basın toplantısında, bu gece yarısından itibaren Kovid-19'a yönelik yeni kısıtlamaların hayata geçirileceğini duyurdu.



Kısıtlamaların ilk etapta 4 hafta süreceğini kaydeden Store, restoran ve barlarda alkol satışının durdurulacağını ve insanların evden çalışmaya teşvik edileceğini belirtti.

Norveç'te Kovid-19 vaka artışı nedeniyle yeniden kapanıyor(Fotoğraf AP News) Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store kısıtlamaların ilk etapta 4 hafta süreceğini kaydeden, restoran ve barlarda alkol satışının durdurulacağını ve insanların evden çalışmaya teşvik edileceğini belirtti.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsünden yapılan açıklamada da cenazelere katılımın 50, diğer toplantılara katılımın ise 20 kişiyle sınırlandırıldığı bildirildi.

EVLERDE BİRER METRE MESAFE ŞARTI

Kapalı alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiği aktarılan açıklamada, evlerde birer metre arayla oturmak şartıyla 10 kişinin, Noel Bayramı'nda da 20 kişinin misafir alınmasına izin verileceği belirtildi.



Ayrıca açıklamada, Kovid-19 aşısının 2. dozu ile 3. dozu arasındaki sürenin 4,5 aya indirildiği vurgulanırken, 45 yaş ve üstündekilerin ocak ayının 15'ine kadar 3. doz aşılarını olmaları istendi.

Norveç'te Kovid-19 vaka artışı nedeniyle yeniden kapanıyor

Halk Sağlığı Enstitüsünün açıkladığı verilere göre, Norveç'te bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1136'a çıkarken, vaka sayısı da 317 bin 887'ye yükseldi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...