Taliban'la yeni dönem için Kâbil'e ziyaret

Taliban'la yeni dönem için Kâbil'e ziyaret

DÜNYA Haberleri

Taliban'ın yönetimini devralmasının ardından Taliban'ın resmî olarak tanınması birçok ülke tarafından değerlendirilirken, İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin dışişleri bakanları yeni bir adım atıyor.

Selçuk Böke | ANKARA

Pakistan'ın başşehri İslamabad’da pazar günü düzenlenecek olan olağanüstü toplantıda, bir heyetin Kâbil'e ziyaret gerçekleştirmesi planlanacak. Edinilen bilgiye göre Kâbil’e gitme niyeti olan İİT üyeleri arasında Türkiye, Pakistan, Azerbaycan, Endonezya, Malezya, Katar ile bazı Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika ülkeleri bulunuyor. Kâbil ziyaretine ayrıca son dönemde bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek isteyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed en-Nahyan’ın da katılabileceği belirtildi. İİT bakanlarının, Taliban hükûmetinin atacakları adımları görmek istediğini vurgulayan diplomatik kaynaklar, henüz Taliban’ın resmî olarak tanınma noktasında olmadığını ve şimdilik sadece angajmana girildiğini söyledi. Taliban’ın uluslararası topluma angajmanının artırılmasının önemli kıstaslar arasında olduğuna dikkat çeken kaynaklar “Bu ziyaret de angajmana katkı sağlayacak. Taliban’dan özellikle insan hakları, özgürlük, kadınların iş hayatında yer alması, kız çocuklarının eğitimi ve Afganistan toplumun bütün kesimini kapsayacak bir hükûmet kurulması gibi bazı somut adımlar bekliyoruz" dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...