Kanadalı elçilik görevlilerinin grevi sona erdi

/ Kaynak: AA
Kanadalı elçilik görevlilerinin grevi sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Dışişleri Bakanlığı'nın, dünyadaki önemli vize merkezlerinin 15'inde çalışan elçilik görevlilerinin devam eden grevinde anlaşma sağlandı.

Kanada Profesyonel Yurtdışı Hizmet Görevlileri Sendikası (PAFSO) ile hükümet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Ankara, Abu Dabı, Pekin, Kahire, Delhi, Çhandigarh, Hong Kong, Londra, Manila, Mexico City, Moskova, Paris, Riyad, Sao Paulo ve Şangay'da alınan grev kararı, varılan anlaşma üzerine kaldırıldı. PAFSO Başkanı Tim Edwards, hükümet kanadının, taleplerini kabul ettiğini belirterek, "Şimdi sadece üyelerimizin bunu onaylama oylaması yapılacak" dedi. Kanadalı elçilik çalışanlarının temmuz ayından bu yana sürdürdüğü grev, durma noktasına gelen vize hizmetleri yüzünden turizm sektörü kadar, milyarlarca dolarlık Kanada uluslararası eğitim sektörünü de olumsuz etkilendi. Turizm ve eğitim sektöründeki zararın 1 milyar doları bulduğu sanılıyor. Elçilik ve vize merkezlerindeki işlemlerin hafta başından itibaren normale dönmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...