Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de çarpıcı koronavirüs araştırması: Yüzde 40'ı semptomsuz geçiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Çin'de çarpıcı koronavirüs araştırması: Yüzde 40'ı semptomsuz geçiriyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Çin'de yapılan bir araştırma sonucuna göre, koronavirüse yakalananların yüzde 40’ı hastalığı semptomsuz geçiriyor bu nedenle enfeksiyon daha çok yayıldığını ortaya koydu

Çin’de yapılan bir araştırma, doğrulanmış koronavirüs vakalarından yüzde 40,5’inin enfeksiyona dair hiçbir belirti göstermediğini ortaya koydu. Bu oran, hamilelerde (yüzde 54), hava ve gemi yolcularında (yüzde 53) ile bakımevi görevlileri ve sakinlerinde (yüzde 48) daha da  yüksek çıktı.


ARAŞTIRMAYA GÖRE ENFEKTE OLMUŞ BEŞ KİŞİDEN BİRİ SEMPTOM YAŞAMIYOR 

Pekin Üniversitesi’ndeki araştırma, 29.776.306 kişi üzerinde yapılan 95 araştırmanın sonuçları incelenerek yapıldı. Genel olarak asemptomatik kişilerin testlerinin pozitif çıkma ihtimali düşük: Yüzde 0,25 veya her 400 kişiden biri. Ancak, virüs testi pozitif çıkanlar arasında bu oran yüzde 40,5. Daha önceki kanıtlar, enfekte olmuş beş kişiden birinin semptom yaşamadığını gösteriyordu.

Araştırmalarıyla ilgili olarak JAMA Network Open dergisine bir makale kaleme alan Profesör Min Liu, “Semptom göstermeyenlerdeki bu yüksek oran, enfeksiyonun yayılma riskini artırıyor. Bulgularımız, özellikle Covid-19’u başarıyla kontrol eden ülkeler ve bölgeler için asemptomatik enfeksiyon taramasının gerekli olduğunu ortaya koyuyor. Asemptomatik enfeksiyonlar, izolasyon ve temas takibi dahil, onaylanmış enfeksiyonlara benzer şekilde yönetilmelidir” ifadesini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...