Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bosna Hersek'ten ayrılmak istiyorlar: Sırp siyasetçiler için soruşturma

Düzenleyen:
Bosna Hersek'ten ayrılmak istiyorlar: Sırp siyasetçiler için soruşturma

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik başta olmak üzere Sırp Cumhuriyeti Entitesindeki siyasetçiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Dodik'in çağrısıyla 11 Aralık'ta olağanüstü karar alan Sırp Cumhuriyeti Entite Meclisi, Bosna Hersek devletine ait Silahlı Kuvvetler, vergi idaresi, adli sistem gibi ortak kurumların yetkilerinin alınarak Sırp Cumhuriyeti Entite Meclisi'ne kurumlarına devredilmesi oylanmıştı. Dodik söz konusu oturumda "İçinde bulunduğumuz zor durumları aşamazsak Bosna Hersek'in parçalanması ve Sırp Cumhuriyeti'nin ülkeden ayrılması kaçınılmaz" ifadesini kullanmıştı.

Bu kararların alınabilmesi için Bosna Hersek Meclisinde oy çoğunluğuyla karar alınması gerekirken, Sırp Cumhuriyeti Entite Meclisi sunulan tasarıları kabul etmişti. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya'nın Bosna Hersek büyükelçilikleri ve Avrupa Birliği delegasyonu, Sırp Entite Meclisinde onaylanan kanunu sert bir dille eleştirmiş ve Meclisi bu karardan vazgeçmeye çağırmıştı.

Aradan geçen süreye rağmen Sırp yöneticilerin bu konuda geri adım atmaması üzerine Bosna Hersek Savcılığı soruşturma başlattı. İlk olarak Sırp Sosyalist Partisi Başkanı Goran Selak'in ifadesine başvuruldu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...