Azerbaycan, Fransa'ya nota verdiği

Düzenleyen:
Azerbaycan, Fransa'ya nota verdiği

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan, Karabağ’a izinsiz olarak gelen Fransa Cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse sebebiyle Fransa’ya nota verdiğini açıkladı.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçiler Partisi’nin adayı olan Valerie Pecresse, Azerbaycan’dan izinsiz şekilde Karabağ’a geldi. Bu durum, Azerbaycan tarafından yasa dışı olarak tanımlandı. Ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Fransa'ya nota verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Fransız Büyükelçiliğine yapılan yasa dışı ziyareti şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan’ın ilgili yasalarının gereklerini ciddi şekilde ihlal eden bu Fransız vatandaşlarının ulusal mevzuatımıza göre sorumlu olduğunu ilettik. Bir grup Fransız siyasetçinin bu adımı Azerbaycan-Fransa ikili ilişkilerine, Fransa'nın bölgedeki itibarına ve ihtilafın sona ermesinden sonra Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinde sürecine ciddi zarar verdiğini tarafımızca belirtildi” denildi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...