Biden Çin için harekete geçti: ABD'den Çin’e Uygur yaptırımı

Düzenleyen:
Biden Çin için harekete geçti: ABD'den Çin’e Uygur yaptırımı

DÜNYA Haberleri

Çin’in zorla çalıştırma yoluyla üretim yaptığına dair iddialar nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatını yasaklayan yasa, ABD Başkanı Joe Biden tarafından onaylandı.

1949 yılında başlayan komünist Çin yönetimi ile birlikte zulm altında yaşayan Doğu Türkistanlılar için ABD yeni bir adım attı. Pekin'i Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 'insanları zorla çalıştırmakla' suçlayan ABD Başkanı Biden, bölgede üretilen malların ABD'ye ithalatını yaptırım uygulayarak yasakladı.

KONGRE'DE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, Senatodaki Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süredir görüşülen ve geçen hafta Kongre'nin her iki kanadında da onaylanan yasayı imzaladı.
Yasa tasarısı, Latin Amerika'daki Küba, Venezüella ve Nikaragua'ya yönelik saldırgan adımlarıyla tanınan Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio tarafından sunulmuştu. Tasarı, Temsilciler Meclisi'nde 14 Aralık'ta, Senato'da ise 16 Aralık'ta oy birliğiyle kabul edilmişti.

1 MİLYON UYGUR TÜRKÜ ESARET ALTINDA
Çin'de son yıllarda Uygur Türklerinin kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller, uluslararası kamuoyunca eleştiriliyor. Pekin'in "mesleki eğitim merkezleri" olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunun ise "yeniden eğitim kampları" diye tanımladığı yerlerde, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, en az 1 milyon Uygur Türkü kendi rızası dışında tutuluyor. Pekin yönetimi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve söz konusu kişilerden ne kadarının sosyal hayata döndüğüne ilişkin bilgi vermiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...