Bilim insanları uyardı: Fazla aşı vücudun virüsle savaşma kabiliyetine zarar verir

Düzenleyen:
Bilim insanları uyardı: Fazla aşı vücudun virüsle savaşma kabiliyetine zarar verir

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınında çok daha bulaşıcı Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla İsrail ve bazı ülkeler, dördüncü doz aşı yapılmasını değerlendiriyor.

Koronavirüs salgınında çok daha bulaşıcı Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla İsrail ve bazı ülkeler, dördüncü doz aşı yapılmasını değerlendiriyor. Bu ülkelerde salgınla mücadelede hükümete danışmanlık yapan kurullardaki yetkililer, salgına karşı üçüncü doz aşının etkisinin birkaç ay sonra azaldığını belirterek bu sebeple dördüncü doz aşı yapılması gerektiğini savundu. Bilim insanları ise bu planın ters tepeceği uyarısında bulundu.

FAZLA AŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATIR

Bunlara göre fazla aşı bağışıklık sistemini zayıflatır ve vücudun virüsle savaşma kabiliyetini tehlikeye düşürür. İsrail’de Başbakan Naftali Bennett salgına karşı dördüncü doz aşı yapılmasını istemişti ama Sağlık Bakanlığı bu tavsiyeye uymadı.

Üst düzey bir bakanlık yetkilisi, bu konuda diğer ülkelerden daha fazla bilgi alınmasını beklediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...