Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar'dan gelen yeni iddialar kan dondurdu

Düzenleyen:
Myanmar'dan gelen yeni iddialar kan dondurdu

DÜNYA Haberleri

Myanmar’da 11 köylünün yakılarak öldürüldüğü iddiası dünya gündemini sarstı. Görgü tanıklarının yeni ifadeleri kan dondurdu.

Myanmar’dan gelen yeni iddialar yaşananların boyutunu gözler önüne serdi. Ülkenin kuzeybatısındaki Sagaing bölgesinden bulunan Done Taw köyünde bir çiftlik işçisinin yanmış bir kulübede bazılarının uzuvlarının bağlı olduğu yanmış cesetler buldu. Sosyal medyada yer alan görüntüler yayıldı 

AP’ye verdiği demece göre görgü tanığı, Myanmar ordusu 7 Aralık’ta Done Taw bölgesine saldırdı ve diri diri yakıldığı düşünülen yüz üstü yatan bir kişinin fotoğrafı arkadaşının çektiğini söyledi. 

19 yaşındaki kimliğini açıklamayan genç çok üzgün olduğunu ve yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Alınan bilgilere göre, 50 askerin saldırıyı gerçekleştirdiği, köylülerin ormana kaçarak kendilerini kurtardığı belirtildi.

BM sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, 11 kişinin öldürüldüğü ve öldürülen insanlar arasında 5 çocuğun olduğunu belirtmişti. 

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...