Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biden ile Putin arasında kritik görüşme başladı

Düzenleyen:
Biden ile Putin arasında kritik görüşme başladı

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefon görüşmesi yaptı. İki lider, başta Ukrayna olmak üzere son dönemde gerginliğe sebep olan konuların ele alacak.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başta Ukrayna olmak üzere son dönemde gerginliğe sebep olan konuları tartışmak için telefonla görüştü.

Görüşme, Beyaz Saray muhabirlerinin aktardığı basın notuna göre ABD yerel saatiyle 15:35'te (TSİ 23:35) başladı. Noel tatili dolayısıyla memleketi Wilmington'da tatilde olan Biden'ın söz konusu görüşmeye evinden katıldığı kaydedilirken iki liderin Ukrayna konusunda son bir ay içinde ikinci kez görüşmesi dikkati çekti.

Daha önce yapılan açıklamalara göre Biden ile Putin arasındaki kritik görüşmede, başta son dönemde artan Ukrayna gerginliği olmak üzere iki ülke ilişkilerini ilgilendiren konu başlıklarının kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor. 
ABD medyasına yansıyan haberlerde, Biden'ın Putin'den "Ukrayna konusunda gerilimi düşürmesini" isteyeceği ifade edildi.

İki lider, arasında bugün yapılan görüşmenin 10 Ocak'taki diplomatik görüşmelere zemin teşkil etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray, 28 Aralık'ta yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya arasında Ukrayna konusundaki güvenlik görüşmelerinin 10 Ocak'ta başlayacağını bildirmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de NATO-Rusya Konseyini 12 Ocak'ta toplantıya çağırmaya karar verdiğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...