Çin'in karantina kentinde takas başladı

Düzenleyen:
Çin'in karantina kentinde takas başladı

DÜNYA Haberleri

Çin’in 13 milyon nüfuslu Xi’an kentinde gıda sıkıntısı yaşanıyor. Karantinaya alınan kentte gıda sıkıntısı nedeniyle değiş tokuşla alışveriş başladı.

Çin’in karantinaya alınan kenti Xi’an da gıda sıkıntısı baş gösterdi. Sosyal medya platformlarında kentin bazı sakinlerinin yiyecek ve malzeme değiş tokuşu yaptığı görüldü.

BBC’de yer alan habere göre, 23 Aralık’tan beri karantinada olan şehirde insanların yiyecek alışveriş yapmalarıda yasak. Yetkililer evlere ücretsiz gıda yardımı yapıyor fakat bazı hane sahipleri yardımın kendilerine yapılmadığını veya yetersiz geldiğini söylüyor.

Çin'in karantina kentinde takas başladı
Sosyal medya platformlarında kentin bazı sakinlerinin yiyecek ve malzeme değiş tokuşu yaptığı görüldü.

Soyal medya platformu Weibo’da yer alan video ve fotoğraf paylaşımlarında, kent sakinlerinin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını değiş tokuş yaptığı görüldü. Bazı kişiler ise gıda karşılığı teknolojik cihaz takası yaptı.  

“İLKEL TOPLUMA GERİ DÖNÜŞ”

Bir Weibo kullanıcısı da "Çaresiz vatandaşlar, değiş tokuş çağına geri döndü. Kulak çubuğu patatesle değiştiriliyor" derken, bir kullanıcı da durumu "ilkel topluma geri dönüş" diye tanımladı.

Başka bir kent sakini ise RFA Haber'a yaptığı açıklamada "İnsanlar aynı binadakilerle değiş tokuş ediyor, çünkü yeterli yiyecekleri yok" derken, bir adamın pirinç karşılığında akıllı telefonunu ve tabletini verdiği bildirildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...