Sri Lanka Devlet Başkanı, kendisini eleştiren bakanı görevden aldı

Düzenleyen:
Sri Lanka Devlet Başkanı, kendisini eleştiren bakanı görevden aldı

DÜNYA Haberleri

Sri Lanka Devlet Başkanı, tarım politikasını eleştiren Eğitim Reformları ve Açık Üniversiteler Bakanını görevden aldı.

 Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkede çok tartışılan bir karar imza attı. "Uygulamadan kaldırılan kimyasal gübreleri yasaklama kararı" ardından kendisini eleştiren bakanı görevden aldı.

GIDA KRİZİ ELEŞTRİLERİ
Hükümet yetkilileri, Eğitim Reformları ve Açık Üniversiteler Bakanı Susil Premajayantha'nın derhal görevden alındığını bildirdi ancak bu kararın sebebini belirtmedi.

Konuya ilişkin yerel televizyon kanallarında konuşan Premajayantha, görevden alınmasının hükümetin tarım politikası ve artan gıda fiyatları hakkındaki son yorumlarının sonucu olduğuna inandığını söyledi.

Premajayantha, 2 Ocak'ta, televizyonda bir sebze pazarından yiyecek satın alırken görüntülenmiş, hükümetin kimyasal gübre yasağını ve artan sebze fiyatlarını eleştirmişti.

Sri Lanka’nın başkenti Colombo'da binlerce kişi, 16 Kasım'da kötüleşen ekonomik koşulları ve yakıt sıkıntısını protesto etmiş, hükümetin organik tarım politikası uyarınca kimyasal gübre ithalatını yasaklama kararının gıda krizine neden olacağı yönündeki endişelerini dile getirmişti.

Eleştirilerin ardından yasak kaldırılmış ancak çiftçiler hala kimyasal gübre alamadıklarını belirtmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...