Biden'dan Covid-19 yorumu: Kalıcı olacağını düşünmüyorum

Düzenleyen:
Biden'dan Covid-19 yorumu: Kalıcı olacağını düşünmüyorum

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınına ilişkin konuşan ABD Başkanı Biden, Covid-19'un kalıcı olmadığını, fakat dünyaya ve çevreye etkilerinin kalıcı olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Colorado eyaletine yapacağı ziyaret için başkent Washington DC'den ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalar yaptı. Konuşmasında koronavirüs salgınına da değinen Bide, "Kovid-19'un kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Ancak, Covid-19'un ortaya çıkardığı çevre ve dünya kalıcı."

"YENİ NORMAL BU OLMAMALI"
Bir gazetecinin "Covid-19 artık kalıcı mı?" sorusu üzerine Biden, "Hayır, Covid-19'un kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Ancak, Covid-19'un ortaya çıkardığı çevre ve dünya kalıcı. Şu anda mücadele ettiğimiz haliyle Covid'in kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Yeni normal bu olmamalı." dedi.

Biden, Covid-19'a karşı artık ellerinde birçok araç olduğunun altını çizerek, "Bazı sorunlar olsa da şu anda 1 yıl önce olduğumuz noktadan çok farklı bir yerdeyiz." diye konuştu.

Şu anda ülkede test eksikliği sorunuyla mücadele ettiklerini kaydeden Biden, "Şu ana kadar ayda 300 milyon test yaptık, bu, günde 11 milyon demek. Buna ek olarak 500 milyon test kiti siparişi de verdik. Bu virüsü kontrol altına alabiliriz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...