Meksika'ya bir ayda 2. göktaşı düştü

Düzenleyen:
Meksika'ya bir ayda 2. göktaşı düştü

DÜNYA Haberleri

Meksika'ya bir ay içerisinde 2. kez göktaşı düştü. Söz konusu göktaşının 40 kilometre (saatte 144 bin kilometre) hızla ilerlediğini ve yaklaşık 40 santimetre çapında olduğu açıklandı.

Meteorit olarak da anılan ve uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adı olarak kullanılan göktaşı, Meksika'nın Monterrey şehrinin ardından Guadalajara şehrinde 16 gün sonra tekrar görüldü. En son aralık ayının 23'ünde aynı bölgeye bir göktaşının daha düştüğü belirlenmişti.

GÖKTAŞI TERYÜZÜNE DÜŞMEDEN TAMAMEN PARÇALANDI
Meksika’nın Jalisco eyaletinde yer alan Guadalajara’da göktaşı görülmesinin ardından Guadalajara Üniversitesi Astronomi ve Meteoroloji Enstitüsü Profesörü Gerardo Ramos tarafından gökyüzünde yanarak süzülen cismin göktaşı olduğu doğrulanarak, göktaşının yeryüzüne düşmeden önce sürtünme nedeniyle tamamen parçalandığı belirtildi.

GÖKTAŞI SANİYEDE 40 KM HIZLA İLERLEDİ
Ramos, yaptığı hesaplamalarla göktaşının saniyede 40 kilometre (saatte 144 bin kilometre) hızla ilerlediğini ve yaklaşık 40 santimetre çapında olduğu sonucuna ulaştığını ifade etti.

Meksika'ya bir ayda 2. göktaşı düştü23 Aralık'ta alevler içerisinde gökyüzünden süzülerek Meksika2ya düşen göktaşı görüntülenebilmişti.

Ramos, göktaşı olayının sıklıkla yaşandığına dikkat çekerek, her gün tonlarca taşın uzaydan dünyamıza ulaştığını ancak bunların hepsini çıplak gözle görmemizin mümkün olmadığını açıklayarak, gündüz gökyüzünün çok parlak olması nedeniyle göktaşlarının daha çok gece fark edilebileceğini belirtti.

Meksika’da en son 23 Aralık günü Monterrey şehrinde bir göktaşı görülmüş, alevler içinde gökyüzünde süzülen göktaşı çevredekiler tarafından kayıt altına alınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...