Tam 180 milyon yıllık: Ülke tarihinin en büyük keşiflerinden biri ortaya çıktı

Düzenleyen:
Tam 180 milyon yıllık: Ülke tarihinin en büyük keşiflerinden biri ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de 10 metre uzunluğunda ve kafası 1 ton ağırlığında olan 180 milyon senelik deniz canavarı fosili bulundu. Fosilin, İngiltere tarihinin en büyük fosil keşiflerinden biri olduğu belirtildi.

İngiltere Çevre Bakanlığı, yaban kuşlarının hayat alanını geliştirmek için Midlands bölgesinde Rutland Doğa Koruma Alanı’ndaki göletin suyunu boşalttı. Suların çekilmesiyle göl tabanında dev bir deniz canavarı fosili bulundu. 180 milyon senelik iskeletin ichthyosaur türüne ait olduğu belirlendi.

Tam 180 milyon yıllık: Ülke tarihinin en büyük keşiflerinden biri ortaya çıktıİngiltere'de bulunan fosil üzerinde çalışmalar

"BU MUAZZAM BİR CANAVAR"

Ülkede şimdiye kadar tam halde bulunan en büyük iskelet 10 metre uzunluğunda. İskeletin kafası da 1 ton ağırlığında. Rutland Doğa Koruma Alanı’ndan Joe Davis (48), “Meslektaşlarım, rezervuarın çamurlu dibinde gördüklerinin önce boru olduğunu düşünmüş. Paleontologlar ve ekibimiz tüm iskeleti ortaya çıkardıklarında ve bir traktör kullanarak onu kaldırdıklarında hayvanın büyüklüğü ortaya çıktı. Bu muazzam bir canavar” dedi.

Tam 180 milyon yıllık: Ülke tarihinin en büyük keşiflerinden biri ortaya çıktıİngiltere tarihinin en büyük fosil keşiflerin biri yapıldı

Paleontologlar, iskelet kaldırılmadan önce etrafında 14 gün boyunca kazı çalışması yaptı. Bunun, İngiltere fosil tarihinin en büyük keşiflerinden biri olduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...