Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Afganistan için 4,4 milyar dolarlık kampanya

BM'den Afganistan için 4,4 milyar dolarlık kampanya

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, insani krizin yaşandığı Afganistan için yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Taliban’ın 15 Ağustos 2021’de yönetimi devralmasından bu yana Afganistan halkının yeni bir gerçeklikle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Griffiths “Ülkedeki insani durum karşısında halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha büyük planlar yapmamız gerektiğini görüyoruz” dedi. Griffiths, bu çerçevede Afganistan’ın her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak “Afganistan için 4,4 milyar dolarlık yardım kampanyası başlatıyoruz. Bu miktar, tek bir ülke için başlatılmış insani yardım kampanyalarının en yükseği ve 2021’de toplanılan paradan üç kat daha fazladır” ifadesini kullandı. Griffiths “Söz konusu miktar, ülkedeki bütün insani ihtiyaçları karşılayacak niteliktedir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...