Çin sır gibi saklıyordu: Pandemi kampı ilk kez görüntülendi

Çin sır gibi saklıyordu: Pandemi kampı ilk kez görüntülendi

DÜNYA Haberleri

Çin’in sır gibi sakladığı pandemi kamplarına ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki uyandırdı. Hamile, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu binlerce insanın kaldığı kamplardan gelen görüntüler kamp koşullarını gözler önüne serdi.

Koronavirüsle mücadelede ikinci yıla girilirken yeni varyant Omicron tüm dünyayı etkisi altına aldı. Diğer varyantlardan daha bulaşıcı olan Omicron, vaka sayılarında ani bir yükselişe sebep oldu.

SIFIR COVİD POLİTİKASI

Covid-19’un ilk defa görüldüğü Wuhan’da ‘virüsün sıfır noktası’ olarak anılan Çin, ‘Sıfır Covid Politikası'ndan vazgeçmemekte kararlı.

PANDEMİ KAMPLARI

Bulaşıcılık oranı yüksek olan Omicron baskın tür olma yolunda ilerlerken Çin’in aldığı katı tedbirler tepkilere neden oldu. Çin’in katı izolasyon politikalarının bir parçası olan ‘pandemi kampları’na ait görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

HAMİLELER, ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR TECRİT ALTINDA

Çin koronavirüse yakalanan ya da yakalandığından şüphe edilen kişileri kamplarda tecrit altına alıyor. İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre hamile kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Xi'an kamplarına gönderilenler arasında. Görgü tanıklarının ifadesine göre bir gecede 10 otobüsün kampa bine yakın insan getirdiği söyleniliyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

13 milyona sahip Xi’an şehrinin karantinaya alınan 1.1 milyon nüfuslu Yuzhou kentinde kurulan kamptaki koşullar sosyal medyadan tepki çekti. Çin'deki üçüncü bir kentin daha kilitlenme kararı ile ülkedeki karantina altındaki kişi sayısı 20 milyonu buldu. Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 vaka tespit edilirken 4 bin 636 can kaybı bildirildi.

İşte o görüntüler;

Çin sır gibi saklıyordu: Pandemi kampı ilk kez görüntülendiÇin sır gibi saklıyordu: Pandemi kampı ilk kez görüntülendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...