Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD’de 'akıllı tabanca' dönemi: Onay alan tetiği çekebilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
ABD’de 'akıllı tabanca' dönemi: Onay alan tetiği çekebilecek

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Telefonlar, saatler ve gözlüklerden sonra tabancalar da “akıllanıyor.” ABD’de LodeStar Works, SmartGunz ve Biofire gibi firmalar, sadece onaylı kullanıcının çekmesiyle ateş alacak silahlar geliştiriyor.

Bu silahlardan bazılarının sene içinde piyasada olması bekleniyor.

Yüksek teknoloji firmaları tarafından üretilen akıllı silahlardan bazıları parmak iziyle çalışacak.

Bazıları da silahtaki çiple kullanıcının parmağındaki yüzük ya da kolundaki bileziğe yerleştirilen çipin radyo frekansıyla eşleşmesi halinde ateş alacak.

İNTİHAR VE ÇALINTI VAKALARINI AZALTACAK

Üreticiler, bu silahların intihar, kayıp ya da çalıntı vakalarını azaltacağını bildirdiler.

Bunun, silahlarının ele geçirilmesi ihtimaline karşı polis ve gardiyanlara da güvenlik sağlayacağı düşünülüyor.

LodeStar firması 9 mm akıllı tabancasına hem bir parmak izi okuyucusu hem de bir telefon uygulaması tarafından etkinleştirilen yakın alan iletişim çipi ve PIN pedi entegre etti. Silah birden fazla kullanıcı için yetkilendirilebiliyor.

Merkezi Pennsylvania’da bulunan şirketin Glock tarzı silahının maliyeti 800 dolar. Öte yandan, tüm güvenlik tedbirlerine rağmen akıllı silahların hacklenmesinden endişe ediliyor.

2017'de bir bilgisayar korsanı, Alman yapımı Armatix IP1 akıllı silahını 15 dolarlık mıknatıs veya 20 dolarlık bir verici cihazı kullanarak hacklemeyi başarmıştı. Plore adlı hacker, Colorado'daki bir atış poligonunda, https://www.apkindirsene.com/ cihaz sahibinin ateş açmasını engellemiş, kendisi uzak mesafeden silahı kullanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...