ABD Başkanı Biden: Enflasyon küresel bir problem

Düzenleyen:
ABD Başkanı Biden: Enflasyon küresel bir problem

DÜNYA Haberleri

ABD'de enflasyon son 39 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyon yüzde 7 olurken ABD Başkanı Joe Biden, herkesi kemer sıkacağını söyledi

ABD'de TÜFE, aralıkta aylık yüzde 0,5 artarak beklentilerin üzerine çıkarken yıllık bazda yüzde 7 ile 39 yılın en yüksek artışını göstermeyi sürdürdü.

Bu durum sonrası ABD Başkanı Joe Biden, açıklamalarda bulundu. Başkan Biden, verilerin, benzin ve gıda fiyatlarının düşmesiyle geçen ay manşet enflasyonda "anlamlı" bir düşüş yaşandığını söyledi. Aynı zamanda fiyat artışlarını yavaşlatmada ilerleme kaydettiklerini gösterdiğini belirtti.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Fiyat artışlarının hala çok yüksek olması ve ailelerin bütçelerini sıkması nedeniyle yapacak çok işlerinin bulunduğunu belirten Biden "Enflasyon, salgının neden olduğu ekonomik çöküşü atlatırken, hemen her gelişmiş ülkede ortaya çıkan küresel bir sorun." ifadesini kullandı. Joe Biden, ABD'nin en hızlı büyüyen ekonomilerden birine sahip olduğu için şanslı olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...