Girit çevresindeki doğalgaz araştırmaları askıya alınacak

Düzenleyen:
Girit çevresindeki doğalgaz araştırmaları askıya alınacak

DÜNYA Haberleri

Fransa, ABD ve Yunanistanlı üç firmanın Girit çevresindeki sismik araştırmaların dondurulacağı bildirildi

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile aşık atmaya çalışan Yunanistan'ı Ege'de üzecek bir olay yaşandı. Yunan basınında yer alan haberlere göre Fransa merkezli petrol firması Total Energies, Amerikalı petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil ile Yunan Hellenic Petroleum ortak girişimi Girit adası çevresindeki sismik araştırmaları ve sondaj çalışmalarını askıya aldı.

"ZAMANLAMA MANİDAR"

Total Energies'in Helenik Hidrokarbon Kaynakları İşletmesine gönderdiği yıllık plana göre ocak-şubat aylarında bölgede sismik araştırma yapılmayacağı belirtildi. Haberlerde gelişmelerin zamanlamasının manidar olduğu belirtilerek, ABD'nin, Doğu Akdeniz Boru Hattına (EastMed) verdiği desteği geri çektiği hatırlatıldı.

"PROJE EKONOMİK AÇIDAN SÜRDÜREBİLİR DEĞİL"

Öte yandan, basında ABD'nin, Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattına ilişkin çekincelerini gayriresmi bir yazı ile (non paper) Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) ilettiği bildirilmişti. ABD'nin dile getirdiği çekinceler arasında projenin ekonomik açıdan sürdürülebilir olmaması ve çevresel hassasiyetlere uzak olması gösterilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...