İnsanlığın son umudu! Tazmanya’da kara kutu inşa ediliyor

Düzenleyen:
İnsanlığın son umudu! Tazmanya’da kara kutu inşa ediliyor

DÜNYA Haberleri

Değişen iklim koşulları, hızla etkisini gösteren küresel ısınma insanlığın geleceğini giderek karanlık bir tabloya doğru götürüyor. Hızla ilerleyen bu karanlık tabloyu önlüye bilmek için bilim adamları harekete geçti. Dünya’nın kara kutusu olarak adlandırılan proje Tazmanya’da başladı. Hayata geçirilen proje ile iklim değişikliğiyle ilgili önemli veriler kaydedilerek yeni bir yol planı çizilecek.

Artan çevre kirliliği, küresel ısınma, yükselen deviz seviyeleri ve azalan büyoçeşitlilik gibi karşılaştığımız birçok sorun insan yaşamını tehdit eder hale geldi. Bilim adamları ise giderek büyüyen bu sorun için önerilerde bulunmaya devam ediyor. 

DÜNYA’NIN KARA KUTUSU 

Öne sürülen fikirlerden biri Dünya’nın kara kutusunu inşa etmek. İnşa edilen kara kutu ile gelecekteki nesillere, medeniyetlere insanlığın tam olarak nasıl çöktüğüne dair fikir vermek için tasarlanacak. 

İnsanlığın son umudu! Tazmanya’da kara kutu inşa ediliyor

PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR 

Bilim adamları tarafından destek gören bu öneri gerçeğe dönüşmek üzere. Yapılan projenin hedefi, Avusturalya’nın yaklaşık 240 kilometre güneyindeki Tanzanya adasının batı kıyısına Dünya’nın kara kutusunu yerleştirmek.

Bu kara kutu ile iklim değişikliğiyle ilgili önemli veriler kaydedilecek. Kaydedeceği veriler arasında ayrıca okyanus asitlik oranı, enerji tüketimi, CO2 seviyeleri, kara ve deniz sıcaklıkları kapsayacak ve büyük iklim konferansları gibi önemli iklim haberleriyle ilgili bilgiler de olacak.

TAZMANYA’DA İNŞA EDİLECEK 

Proje, Avustralya’nın en büyük pazarlama iletişimi şirketi olan Clemenger BBDO tarafından Tazmanya Üniversitesi’nden araştırmacılarla birlikte yürütülüyor. Projenin ana hedefi ise işletmeler ve politikacılar arasında iklim değişikliğine dair hesap verebilirliği ve katılımı artırmaya çalışmak olduğunu belirtildi. 

İnsanlığın son umudu! Tazmanya’da kara kutu inşa ediliyor

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK 

İnşa edilen kara kutu yedi santim çelikten oluşan bir tabakayla korunacak. 2022 yılının başlarında faaliyete geçecek olan ve hiçbir insan müdahalesi olmadan önümüzdeki 30 ila 50 yılın iklim verilerini kaydetmesi planlanan kara kutu için güneş enerjisi kullanılacak. Güneşin olmadığı zamanlar için ise bir pil ünitesi olacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...