1850'lilerden bu yana son 7 yıl en sıcak yıllar oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
1850'lilerden bu yana son 7 yıl en sıcak yıllar oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünya'da küresel ısınma endişeleri artmaya devam ederken araştırmalar sıcaklıkların ciddi oranda arttığını ortaya çıkarıyor. ABD'de yapılan bir çalışmada 1850'li yıllardan itibaren son 7 yılın en sıcak yıl olduğu belirtildi.

 

ABD'de bulunan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi  ve Berkeley Earth'te yer alan bilim insanları, yaptıkları çalışmalar kapsamında tarihi çerçevede küresel ısı değerlerini inceledi. Çıkan sonuçlara göre son zamanlarda en sıcak yılların yaşandığı kaydedildi.

Çalışmalarda son 7 yıl, kayıtların tutulmaya başlandığı 1850'lerden bu yana küresel olarak kaydedilen en sıcak yıllar oldu.

1.8 MİLYAR İNSAN ETKİLENDİ

Bilim insanları, 25 ülkede sıcakların üst düzeye çıktığını, artan sıcaklıklardan 1,8 milyar insanın etkilendiğini vurguladı ve en sıcak ayın ise temmuz 2021'in olduğunu belirtti. Araştırmacılar, 2021'de küresel sıcaklıkların sanayi öncesi ortalamanın 1,1 ila 1,2 santigrat derece üzerinde olduğu tespit etti.

1850'lilerden bu yana son 7 yıl en sıcak yıllar oldu

ABD'de yapılan araştırmaya göre 1850'li yıllardan günümüze kadar son 7 yıl yaşanan en sıcak yıllar oldu.

FOSİL YAKIT KULLANIMI GEZEGENİ TEHDİT EDİYOR

Ayrıca fosil yakıtlarına dikkat çeken bilim insanları bu yakıt türünün kullanılmasının sonucunda sera gazı emisyonlarının gezegeni temelden ve geri dönülmez bir şekilde değiştirdiğinin altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...