Mescid-i Aksa’ya girmeye çalışan şüpheliyi İhlas Suresi ele verdi

Düzenleyen:
Mescid-i Aksa’ya girmeye çalışan şüpheliyi İhlas Suresi ele verdi

DÜNYA Haberleri

Cuma hutbesi sırasında "Müslüman" olduğunu iddia ederek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan şüpheli, güvenlik güçlerine takıldı. Görevliler, zanlı İhlas Suresi’ni okuyamayınca gerçek ortaya çıktı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa kapılarında bekleyen korumalar, Cuma hutbesi esnasında içeri girmeye çalışan bir şahıstan şüphelendi. Durdurulan şahıs, Müslüman olduğunu iddia ederek geçmek istediğini söyledi. Görevliler, kimlik kontrolü yapmak istedi ancak şüpheli buna izin vermedi. Korumaların sorularına kırık bir Arapça ile cevap vermeye çalışan zanlı "Evet ben Müslümanım. Namaz kılarım. Ben saygın biriyim" dedi. Korumalar da İhlas Suresi’ni okumasını istedi. Fakat "Ben insanlara okumam. Taleal bedru aleyna’yı (ay doğdu üzerimize ilahisi) okurum" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Yahudi olduğu düşünülen şahıs, Harem-i Şerif korumalarınca Mescid-i Aksa’dan çıkarıldı. Öte yandan, şüphelinin, siyah gözlük takıp Müslüman gibi giyinmesi ve tespih taşıması dikkat çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...