ABD'nin Rusya'ya karşı yaptığı gizli planı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'nin Rusya'ya karşı yaptığı gizli planı ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı uyguladığı baskılar artmaya devam ederken ABD'nin Ukrayna'ya verdiği destek çok konuşulmuştu. ABD'nin, Ukrayna üzerindeki baskısına karşın Rusya için gizli planlar yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı. ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in, Ukrayna'ya destek amaçlı askerlere gizli eğitim verdiği iddiası ABD-Rusya ilişkilerinde gerilimi tırmandıracak.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), ABD'nin güney bölgelerinden birinde, Rusya'nın olası bir saldırı girişimine karşı direniş harekatı başlatmak üzere Ukrayna ordusundaki askerlere ve istihbaratta yer alan bir gruba gizli eğitim verdiği iddia edildi.

ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde kurulan CIA'nın Kara Operasyonları Departmanı'nın istihbarat teşkilatlarına ve Ukrayna Özel Kuvvetlerine operasyon eğitimi verdiği öne sürüldü.

AMAÇ RUSYA'YI PÜSKÜRTMEK

ABD'nin Ukrayna güçlerinen güney eyaletlerinden bulunan bölgelerin birinde uyguladığı, silah kullanımı, kamuflaj, kara navigasyon gibi birçok eğitimin verildiği ve uygulanan programın doğrudan Rusya'yı püskürtme ve gerçekleşmesi olası bir Rus işgaline karşı direnme üzerine kurgulandığı, ABD'ye bağlı CIA'nın eğittiği grubun Rusya'ya karşı önemli bir hamle olacağı öne sürüldü.

ABD'nin Rusya'ya karşı yaptığı gizli planı ortaya çıktı

ABD'nin Ukrayna ordusuna verdiği eğitimin Rusya-ABD ilişkilerinde gerilimi arttıracağı tahmin ediliyor.

EĞİTİM 2015'TEN BERİ DEVAM EDİYORMUŞ

CIA'nın söz konusu birimine bağlı ajanların 2015'ten bu yana düzenli olarak Ukrayna'nın doğusuna seyahat ettiği öğrenildi. Ajanların Ukrayna ordusuna bağlı askerlere savunmaya dair tüyolu eğitimler verdiği belirtildi. 

Ukrayna'da ABD ordusuna bağlı 200 asker bulunmasıda gerilimi arrtırabilecek unsurlar arasından yer alıyor. Pentagon, konuya dair yaptığı açıklamada kendi askerlerinin, Ukrayna ordusuna taktik destek vermek üzere geçici bir süreliğine görev yaptıkların söylemişti.

ABD'nin Rusya'ya karşı yaptığı gizli planı ortaya çıktı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...