Arjantin'de artan sıcaklar 150 bin haneyi elektriksiz bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arjantin'de artan sıcaklar 150 bin haneyi elektriksiz bıraktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantin'de yüksek sıcaklıklar yaşam koşullarını olumsuz etkiledi. 40 dereceyi aşan sıcak hava dalgaları nedeniyle binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Başkent Buenos Aires’te 40 santigrat dereceyi geçen hava sıcaklıkların enerji kesintilerine neden oldu. Sıcaklıkların enerjiyi tüketmesiyle oluşan kesinti sebebiyle 150 bin ev ve iş yerine elektrik verilemedi.

Bölgede hafta başından bu yana sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması, bölge sakinlerini bunalttı. Sıcaktan bunalanlar yaşam alanlarını serinletmek istediği için enerji tüketimi önemli ölçüde arttı.

EN AZ 150 BİN EV VE İŞ YERİ ELEKTRİKSİZ

Buenos Aires’in kuzey kesiminde dün aşırı enerji tüketimi sonucu enerji kesintileri oluştu. Kesinti nedeniyle en az 150 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Arjantin'de artan sıcaklar 150 bin haneyi elektriksiz bıraktıArjantin'in başkenti Buenos Aires'te yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelen elektrik kesintiis nedeniyle 150 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

700 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Elektrik dağıtımı yapan şirketlerin enerji hizmetlerinde aksamalar meydana gelirken kesintilerin en az 700 bin kişiyi etkilediği öğrenildi.

Arjantin Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), hafta başında havaların aşırı ısınacağını bildirmiş, elektrik hizmeti veren şirketlerin dağıtım enerji ağlarını güçlendirmeye çalıştığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...