Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: ABD'ye minnettarız

Düzenleyen:
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: ABD'ye minnettarız

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir araya geldi. İkili, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağına ilişkin görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi değerlendirmek ve resmi temaslarda bulunmak için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geldi. Blinken, burada Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi. Daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Zelenskiy, verdikleri destekten dolayı ABD’ye minnettar olduğunu söyledi.

"BİZSİZ KARAR ALAMAZLAR"
Sosyal medya hesabından Blinken ile ilgili açıklamalarda bulunan Zelenskiy "Ukrayna'daki gerginliği sonlandırma sürecinde Blinken'in sürece şahsi katılımını değerli buluyorum. ABD’nin etkili siyaseti ve güvenlik desteği için minnettarım. Ekonomik ve mali iş birliğini de güçlendirmeyi bekliyoruz. Masada biz olmadan, Ukrayna'ya yönelik kararlar alınamayacak" ifadelerini kullandı.
 

"RUSYA'NIN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ"
ABD'li Bakan ise görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Blinken, şunları dedi: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı eylemlerinin cezasız kalması Pandora'nın kutusunu açacak. Birçok ABD’li neden Ukrayna'ya bu kadar odaklandığımızı soruyor, 'Bu neden önemli?' diyor. Tabii ki, Ukrayna kendi içinde önemlidir. Uzun yıllar egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını desteklediğimiz bir ülke. Bunu bizden çok defa duydunuz. Bir ülke çıkıyor, kendi başına başka ülkelerin, komşu ülkelerin sınırlarını oranın yönetimine ve insanlarına sormadan değiştiriyor. Bu kabul edilemez.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...