Süper yat köprünün altından kıl payı farkla geçti

Düzenleyen:
Süper yat köprünün altından kıl payı farkla geçti

DÜNYA Haberleri

80 metre uzunluğundaki süper yat MY Galactica, Hollanda’da inşa edildiği tersaneden Kuzey Denizi’ne götürülürken güzergah üzerindeki demir yolu köprüsünün altından neredeyse milim farkla geçti.

İmalatçı firma Heesen, yatın geçişi için en uygun hava şartları ve gelgit anını kolladı. Zaman zaman nehirlerden de geçen yatın, her engelle karşılaşıldığında geçip geçemeyeceğinin tespiti için lazer ışınları kullanıldı.

Süper yat köprünün altından kıl payı farkla geçtiHollanda’da inşa edildiği tersaneden Kuzey Denizi’ne götürülürken güzergah üzerindeki demir yolu köprüsünün altından neredeyse milim farkla geçti.

Heesen CEO'su Arthur Brouwer, “Büyük ve karmaşık süper yatlar inşa etmek hem mühendislik hem de inşaat açısından heyecan verici” diye konuştu. Bu arada yat üzerinde bulunanların, çekilen görüntülerde tam geçiş sırasında kafalarını eğdikleri dikkat çekti. Süper yatın fiyatı açıklanmadı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...