8.500 ABD askeri, Rusya'ya karşı teyakkuza geçti

Düzenleyen:
8.500 ABD askeri, Rusya'ya karşı teyakkuza geçti

DÜNYA Haberleri

ABD, Rusya'nın muhtemel Ukrayna saldırına karşın bölgeye gönderilmek üzere 8.500 askerini acil duruma geçirdi. Askerler, verilecek emir ile Ukrayna sınırına gidecek.

Rusya ile ABD arasındaki Ukrayna krizi gitgide derinleşiyor. Her iki ülke Ukrayna sınırına asker yığıyor. ABD, NATO ve AB, Vladimir Putin'e karşı baskıyı artırmaya çalışıyor.

8.500 ABD askeri, Rusya'ya karşı teyakkuza geçti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'da konuşlandırılmak üzere 8.500 askerin teyakkuza geçirildiğini açıkladı. Sözcü Kirby, "Bu, NATO müttefiklerimize güvence vermektir. Rusların gerilimi düşürme niyeti olmadığı çok açık" dedi.

RUSYA'DAN SİBER SALDIRI

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield ise düzenlediği basın toplantısında, Rusya'yı askeri faaliyetler dışında siber saldırı, paramiliter faaliyetler ve dezenformasyon kampanyaları yürütmekle suçladı.

"PANDORA'NIN KUTUSU AÇILACAK"

"Rusya'nın Ukrayna'ya karşı faaliyetlerinin sadece bölgesel olmadığını" ifade eden Greenfield, işgalin, Pandora'nın kutusunu açacağı uyarısı yaptı.

127 BİN RUS ASKERİ SINIRDA

Thomas Greenfield, "Ruslar, Belarus'a da asker gönderdi. Sınıra 127 bin asker konuşlandırıldığını görüyoruz" dedi.

 

 

 

ABD, Rusya'nın devam eden tehdidini gerekçe göstererek, Kiev Büyükelçiliğindeki çalışanlarına ülkeden ayrılmalarını emretmişti. Ayrıca, hükümet çalışanlarının da ülkeden gönüllü olarak ayrılmasına izin verilmiş ABD vatandaşlarından da Ukrayna'yı derhal terk etmeleri istenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...