Nijeryalı öğretmen fidye için kaçırdığı öğrencisinin canına kıydı

Düzenleyen:
Nijeryalı öğretmen fidye için kaçırdığı öğrencisinin canına kıydı

DÜNYA Haberleri

Nijerya'da bir anaokulu öğretmeni, fidye almak için öğrencisini kaçırdı. Aralık ayından bu yana küçük çocuğu esir tutan cani öğretmen, fidyeyi aldığı halde çocuğun kendisini gördüğü gerekçesiyle canına kıydı.

2 Aralık'ta öğretmeni tarafından fidye için kaçırılan özel bir anaokulunun öğrencisi Hanifa Abubakar'ın ölüm haberi tüm ülkeyi kahretti. Nijerya'nın Kano eyaletinde yaşanan kan donduran olay özel anaokullarının kapanmasıyla son buldu.

OKULLAR YENİDEN SERTİFİKALANDIRILACAK
Eğitim Bakanı Sanusi Kiru, basına yaptığı açıklamada, Kano'da 5 yaşındaki Hanifa Abubakar'ın öğretmeni tarafından katledilmesi nedeniyle eyaletteki tüm özel okulları geçici olarak kapattıklarını duyurdu.

Kiru, hükümetin eyaletteki özel okulları yeniden sertifikalandırma işlemleri için özel bir komite kuracağını söyledi.

ZEHİRLEYİP GÖMMÜŞ
Ulusal basındaki haberlere göre, çocuğun ailesinden 6 milyon naira fidye alan öğretmen Abdulmalik Tanko, polis sorgusunda kendisini gördüğü için minik çocuğu zehirledikten sonra gömdüğünü itiraf etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...