Vatandaşlarına daha az yemek yiyin demişti! Kim Jong-un yemek menüsü ağızları açık bıraktı

Düzenleyen:
Vatandaşlarına daha az yemek yiyin demişti! Kim Jong-un yemek menüsü ağızları açık bıraktı

DÜNYA Haberleri

Verdiği kilolarla gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında İngiliz basınından çarpıcı bir iddia geldi. Çıkan haberlere göre, Kim kilo vermek için lüks İsviçre peyniri, ıstakoz ve alkolü kestiği belirtildi. Kıtlık ile mücadele veren ülkede Kim’in tükettiği ürünler ise şakına çevirdi.

Dünyanın en tartışmalı lideri olan Kim Jong-un, verdiği kilolarla gündemde. 3 ay içerisinde 20 kilo veren Kim’in nasıl bu kadar hızlı bir şekilde kilo verdiği tartışma konusu oldu. İngiliz basınından da bu tartışmaya ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

İSVİÇRE PEYNİRİ VE ISTAKOZLA BESLENİYOR

3 ayda tam 20 kilo veren Kim, yemek menüsünden lüks İsviçre peyniri, ıstakoz ve alkolü kesti. Daily Star'ın haberine göre Kim, ülkesinin kırlıkla mücadele etmesine rağmen uzun bir süre İsviçre peyniri ve ıstakoz ile besleniyordu. 

ÜLKEDE KITLIK YAŞANIYOR 

Geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan Kim Jong-un, ülkedeki gıda durumun 'endişe verici' olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu. Uyarılarının ardından yetkilileri tarımsal üretimin artırılması yönünde harekete geçmeye çağıran Kim, yediği yemek menüsüyle kafalarda soru işareti oluşturdu. 

Vatandaşlarına daha az yemek yiyin demişti! Kim Jong-un yemek menüsü ağızları açık bıraktı

“DAHA AZ YEMEK YİYİN” 

Ülkede milyonlarca kişi gıdaya erişim zorluğu çekerken hükümet tarafından “Az yemek yiyin” önerisi gelmişti. Aynı zamanda hükümet, vatandaşları 2025 yılına kadar daha az yemek yemeleri konusunda uyarmıştı.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...