Avrupa Birliği: Avrupa’daki gerginliği Rusya körüklüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Avrupa Birliği: Avrupa’daki gerginliği Rusya körüklüyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Avrupa Birliği ile Rusya arasında Ukrayna gerginliği devam ediyor. Rusya’nın AB temsilcilerine yönelik yaptırım kararı sonrasında AB’den tepki gecikmedi. Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi (EEAS) Sözcüsü Peter Stano Rusya’yı Avrupa’daki gerginliği körüklemekle suçladı.

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın AB temsilcilerine yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi. AB Dış Eylem Servisi Sözcüsü Peter Stano imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa Birliği, Rus makamlarının dün açıkladığı Rusya'ya AB üye devlet ve kurumlarının bilinmeyen sayıda temsilcisinin girişini yasaklama kararına esefle karşı çıkıyor. Bu kararın herhangi bir yasal gerekçesi ve şeffaflığı yoktur ve uygun bir yanıt alacaktır. Rusya bununla gerginliğin azalmasına katkıda bulunmak yerine Avrupa'daki gerilimi körüklemeye devam ediyor”

AB İLE RUSYA ARASINDA UKRAYNA GERGİNLİĞİ

AB ile Rusya arasında Ukrayna nedeniyle yaşanan gerginlik sonrasında siyasi diyalog yolunun tercih edildiğinin açıklanmasına rağmen iki taraf arasında yaşanan son gelişmenin diplomatik girişimlere nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...