İdlib'de kamplarda kalan 2 bebek donarak öldü

Düzenleyen:
İdlib'de kamplarda kalan 2 bebek donarak öldü

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib'de yoğun kar yağışının vurduğu mülteci kamplarında kalan 2 bebek donarak öldü.

İdlib'de etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle yüzlerce mülteci kampı yıkıldı. Savaş yüzünden yerinden olan Suriyelilerin kaldığı kamplardaki çadırları vuran şiddetli yağışta ısınma imkanları olmayan aileler yaşamlarını sürdürmek için dondurucu soğuklarla mücadele ediyor.


2 BEBEK ÖLDÜ
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel kaynaklara göre İdlib'in kuzeyindeki Laith ve Al-Jabal kampında kalan biri 7 günlük, diğeri 2 aylık kız çocuğu donarak hayatını kaybetti. Fatima adındaki 7 günlük bebeğin kaldırıldığı Al Rahman Hastanesi'nden doktor Fadi Hallak, bebeğin hastaneye getirildiğinde renginin mavi olduğunu söyleyerek, "Bir hafta önce burada herhangi bir komplikasyon olmadan doğmuştu. Ama ne yazık ki son günlerde etkili olan dondurucu soğuktan yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı. Amina Salameh adındaki 2 aylık bebeğin ise hastaneye vardığında nabzının attığını belirten doktor Hallak, "Maviydi ve nabzı yavaştı. Onu sıcak tutmaya ve beslemeye çalıştık” dedi. Hallak, küçük Salameh'in de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini kaydetti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...