Taslak plan hazır: Almanya'da kısıtlamalar kalkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Taslak plan hazır: Almanya'da kısıtlamalar kalkıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Omicron varyantının etkisiyle vaka rekorları kırılan Almanya'da Mart ayında kısıtlamaların kaldırılması planlanıyor.

Tüm dünya koronavirüs vaka ve can kaybı sayılarındaki artış ile mücadele için yeni önlemler ve tedbirler alırken Almanya'dan tam tersi bir hamle geliyor. Vaka sayısında rekor kıran Almanya'da Başbakan Olaf Scholz başkanlığında Çarşamba günü düzenlenecek olan Covid-19 vakalarının görüşüldüğü toplantı öncesinde, kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili olarak Federal hükümet tarafından taslak planı hazırlandı.

Hazırlanan taslak metnine göre, Mart ayında çoğu Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılacağı, yürürlükte olan önlemler için geniş kapsamlı açılımlar planlandığı bildirildi.

KAPALI MEKANLAR AŞISIZLARA AÇILACAK

Taslağa göre, ilk etapta evden çalışma zorunluluğu kuralında gevşemeye gidilecek ve mağaza, restoran gibi mekanlara aşısı olmayan kişiler de girebilecek. Perakende alışveriş yerlerine ilişkin kısıtlamalar da yeniden düzenlenerek uygulamaya konulacak ve tren, otobüs gibi kapalı alanlarda da maske takma zorunluluğu dahil olmak üzere yalnızca düşük seviyeli önlemler alınacak.

Büyük etkinliklerde sınırlı sayı kuralı devam edecek ve hazırlanan taslakta, 4 Mart'tan itibaren 3G (Tam aşılanmış ya da iyileşmiş) yönetmeliği yemek ticaretinde tekrar geçerli olacak ve 2G (aşılı ya da hastalığı atlatmış) artı kuralı da kulüplere ve büyük ulusal etkinliklere uygulanacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...